Så er der nyt fra 60+
Kajakture Forår og Sommer 2018 for 60++++ og andre godtfolk

..........................................................................

Tjek på rosedddel omkring aktiviteter i klubben

Link: http://guld.roseddel.dk/kunde/status.php

..........................................................................

Indsamling til Hjertestarter.

22. april 2018 Landsindsamling Hjerteforeningen

.........................................................................

Guldborgsund Kajakmarathon 2018

10. juni 2018 Afvikles ved Klubben 

thumbs up star 312288

VIGTIGT!

Kontigent betaling skal ske senest 1.4.2018

................................................................................................................................................................................................

 

Link: http://guld.roseddel.dk/kunde/status.php

thumbs up star 312288    

Når du er inde på Roseddelen, finder du øverst i menu, Kalender.

Tryk på Kalender og du kan vælge Agenda, og du får en oversigt på alle aktiviteter.

Hvis du har en aktivitet , du gerne vil dele med andre, skal du finde øverst i menu Administration - Opret ny aktivitet, og her har du forskellige muligheder. Her må du prøve dig frem.

God fornøjelse.

 
d.27.8.17
 

TurTilMariboSoe Nye billeder fra vores tur på Maribo søerne

 
d.6.8.17
Nye sider
Regler for lån af klubkajakker.
 
Regler for lån af kajaktrailer
 
Opdateret Regnskab, Status og Budget.
 
d.2.4.17
Opdateret turforslag.
 
 
d.24.3.17
Deltag i Guldborgsund Kajakmarathon! Se invitationen her. :-) 
 
 
d.19.3.17 
Lørdag d. 25. marts kl. 12.00 holdes der standerhejsning i Guldborgsund Kajakklub og sæson 2017 skydes igang. 

 

Standerhejsning i Guldborgsund Kajakklub 2017

 

Så står vi her igen, et år gået siden vi sidst var samlet for at hejse standeren for en ny sæson.  

Vi er mange, som har set frem til dagen i dag. Standerhejsning er et sikkert tegn på at foråret er på vej, standerhejsningen varsler sol, varme og socialt samvær med folk, som har samme interesse som os selv.

Der er dog et par ting som gør dagen i dag lidt anderledes og en tand sjovere end de foregående år. Når vi om et øjeblik sammen skal hejse standeren og dannebrog, så er det også for at fejre kajakklubbens 10 års fødselsdag.

10 år hvor der har været fuld fart på. Jeg kan ikke mindes, at der har været et år, uden at der har været hamret eller savet i et stykke træ et eller andet sted på kajakgrunden.

For 10 år siden, da vi stiftede Guldborgsund Kajakklub, var vi 5 medlemmer, lige nok til at opfylde de krav som der stilles når man stifter en forening. I dag 10 år efter tæller kajakklubben over 190 medlemmer og det vil undre mig, hvis vi ikke inden for forholdsvis kort tid kommer på den anden side af 200 medlemmer.

Kajakklubbens forløb er en historie man sjældent ser magen til.

Når jeg ser tilbage på de 10 år, som er gået, så kan jeg godt have en oplevelse af at det er gået forbavsende nemt at nå frem til det niveau, som kajakklubben har i dag. Det må bestemt ikke misforstås, for det har ikke altid været lige nemt. Der ligger rigtig mange timers arbejde bag og til tider hårdt slid og slæb for at nå hertil.

Jeg kan godt selv høre, at det lyder lidt selvmodsigende, men jeg tror det handler om at vi har haft et projekt vi har været fælles om. Vi har helt fra starten af været drevet af det samme mål. Der har været en vilje og en tro på at vi kunne og at det nok skulle lykkes. Vi har sammen kunne glæde os over, hver gang en ny bygning er skudt op af jorden, eller når vi sammen har skulle døbe en kajak og så har det ikke spillet den store rolle, om bygningen var opført af genbrugsmaterialer eller om kajakken var en brugt kajak fundet til en billig penge. Det er min oplevelse, at det er samværet og glæde ved at skabe noget sammen, der har drevet og givet værdi for os.  

Derfor er det også med stort vemod at skulle sige farvel til 2 medlemmer af bestyrelsen gennem 10 år. 2 medlemmer som har været med hele vejen fra den stiftende generalforsamling til i år. 2 personer som har sat deres præg på klubben og medvirket til den ukomplicerede og rare omgangstone som kendetegner klubben den dag idag.

Med fare for at gentage mig selv fra generalforsamlingen, så vil jeg gerne citere fra filmen ”Den eneste ene,” hvor Niller fortæller om et gammelt køkken og hvor det vigtigste for ham er at hængsler passer sammen. Det er måske ikke lige den slags kærlighedshistorie, men kære Bjarne og Leif: Vores hængsler i bestyrelsen har også bare passet perfekt sammen. Det er svært at sige, hvordan det hele havde udviklet sig, hvis blot et af hængslerne havde manglet!. I fortjener en kæmpe stor tak for de mange timer vi har haft sammen. Det være sig i bestyrelsen, men også ligeså meget på vores fælles bygge/legeplads og på vores kajakture, når der har været tid til den slags luksus.

Det har ikke altid været lige nemt at komme til orde eller få sine meninger igennem. Tit og ofte har I fået det sidste ord og tingene er blevet, som I nu har fundet det bedst. I er nu trådt ud af bestyrelsen, men jeg håber og tror på, at I forsat mange år fremover vil præge klubben på den gode og positive måde, som I altid har gjort det.  

Bjarne og Leif:  Vi vil gerne kvittere for jeres store arbejde. Det er en beskeden gave for jeres store indsats, som ikke kan gøres op i penge. Men os som kender jer, vi ved jo, at I betragter arbejdet for kajakklubben som betaling i sig selv J eller er der noget jeg har misforstået?

Vi forventer selvfølgelig at i deler gaven ligeligt med jeres bedre halvdel, som selvfølgelig har måtte undvære jer, når byggeriet har stået på i klubben.

Når nu vi har åbnet for pakken af anerkendende roser, så synes jeg at det vil være på sin plads, her på klubbens 10 års fødselsdag, at vi også sender en stor og venlig tak til de mange medlemmer, som på forskelligvis og ved forskellige lejligheder har foranlediget at materialer, som har udtjent deres anvendelse andetsteds, nu har fundet ny anvendelse i kajakklubben.   

Her tænker jeg specielt på de store gaver ”donationer,” som klubben har fået det seneste år. Her kan jeg bl.a. nævne det nye flotte køkken som klubben er kommet i besiddelse af. Køkkenet kommer fra en privat villa i Hellerup og pryder nu kajakklubben på fornemmeste vis.

Saniteten til de nye toiletrum kommer også fra København, dog fra lidt mere beskedne kår. De har tidligere tjent på et kvindehjem og har nu fundet sig tilrette hos os. Alle disse fine materialer kan vi takke Thomas Hviid for. Skal vi give Thomas en velfortjent hånd?

De nye stole og borde i klublokalet er også kommet til klubben, fordi et medlem har set, at det kunne højne standarden i klubben. Da de tidligere ejere stod og skulle have nyt inventar, så kunne Bart Roetink sagtens se, at de kunne passe perfekt ind i klubben. Også Bart fortjener en kæmpe stor tak.

Sidste weekend, hvor vi havde arbejdsweekend, var et par af klubbens medlemmer ude og hente en forholdsvis ny varmepumpe, som stod for at skulle skrottes. Varmepumpen er kun nogle få år gammel og kommer fremover til at varme klubbens kommende kajakværksted. Stor tak til Jan Andersen. Det er nok startskuddet til, at vi kan gå i gang med at etablere klubbens kajakværksted.

Sidst men ikke mindst, så har klubben fået doneret en af de store arbejdspontoner, som blev brugt i forbindelse med arbejdet på Frederiks d. lX bro. Denne gang var det Niels Ole som havde forbindelserne i orden og sørgede for at kajakklubben kvit og frit og oven i købet fik pontonen leveret lige til døren. Stor tak skal også lyde til Niels Ole.   

De nævnte eksempler er store donationer, som er givet til klubben inden for det sidste år. Men rent faktisk er det ikke ualmindeligt, at mange af kajakklubbens medlemmer ofte tænker på kajakklubben, når de hører om gode materialer eller andet, som de mener kan finde anvendelse i kajakklubben. Det være sig motionsmaskiner, radio, højtalere, bestik, service og meget meget mere. Tusinde tak for stort og småt, det er en super dejlig klub at være medlem af.  

Selvom vi har mange at takke meget for, så må en standerhejsningstale også nødvendigvis handle lidt om kajak og den kommende sæson:

I tirsdag havde vi en klubaften med et stort fremmøde af medlemmer. På mødet gennemgik Poul Carlsen kajakklubbens hjemmeside og de muligheder den giver os medlemmer. I menuen på hjemmesiden vil man bl.a. kunne finde en knap mærket aktiviteter. Klikker man på denne, vil der komme en aktivitetskalender frem, hvor alle kendte aktiviteter i løbet af året er plottet ind herunder fællesroninger i løbet af sæsonen - uge for uge. Det giver en god mulighed og et godt overblik hvornår der er en aktivitet som man ønsker at deltage i.

I takt med at aktiviteterne opstår, vil de blive skrevet ind på listen.  

En anden vigtig ting på hjemmesiden er muligheden for at logge sig på et lukket forum på kun for kajakklubbens medlemmer. For at kunne benytte denne mulighed så skal man være tilmeldt, der ligger en vejledning på hjemmesiden, som guider jer omkring man gør.   

Og så har vi jo lige årets kajakmarathon. Også her er der noget som skal fejres, da det er 5 gang vi afvikler kajakmarthon på Guldborgsund. Det afvikles i år søndag d. 11. juni. Vi forestiller os at der skal gøres lidt ekstraordinært og i den forbindelse har vi brug for input fra jer til, hvordan det kan gøres lidt sjovere og anderledes. Så kom gerne med store og små ideer. Alt er velkommen og ideerne kan skrives på plancherne i klubben. Jeres input kommer til at indgå i det videre planlægningsarbejde.  

Jeg vil gerne slutte, hvor jeg startede nemlig ved kajakklubbens 10 års fødselsdag.

Bestyrelsen forestiller sig at fødselsdagen skal fejres henover hele året med forskellige indslag som popper op i løbet af året. I den forbindelse har vi igen brug for jeres hjælp. Kom gerne med forslag til, hvordan vi kan fejre os selv og kajakklubben. Plancherne med forslag til fødselsdag hænger ved siden af planchen til kajakmarathon og der er plads til mange flere forslag.

Planen er efterfølgende at oprette et festudvalg, der skal samle alle de gode forslag og lægge en plan for dem. Når festudvalget har planen, så bliver der brug for andre medlemmer i klubben til at føre dem ud i livet. 

Med disse ord vil jeg gerne afslutte og gå videre til næste punkt, som handler om at vi skal have hejst standeren og sunget klubbens sange. Det håber jeg i vil hjælpe med til.  

10 års fødselsdag kræver også en fødselsdagssang, er i friske på det?

Sæsonen er nu skudt i gang og jeg vil gerne på bestyrelsen vegne, ønske alle en forrygende 10 års kajaksæson. Nu er der boller og lagkage i klubhuset.